На Донбасі військові стріляли в авто, що проривалося до бойовиків: водій загинув

Обставини інциденту з`ясовують правоохоронці
Важливо
На Донбасі військові стріляли в авто, що проривалося до бойовиків: водій загинув
Війна на Донбасі (Фото: штаб ООС)
9 Лютого 2021, 13:51
читать на русском

Вчора, 8 лютого, близько 12 години дня, біля блок-поста механізованого батальйону в районі населеного пункту Вікторівка, Донецької області військові пострілами зупинили цивільний автомобіль, який рухався на окуповану територію.

Про це повідомили на сторінці штабу ООС у Фейсбуці.

Цивільний автомобіль ВАЗ 2105, в якому перебувало двоє людей, наблизився до українського блок-поста і не реагував на вимоги українських військових зупинитися. Згодом водій авто ще додав швидкості і рухався далі, попри попереджувальні постріли вгору.

Враховуючи всі обставини, український боєць відкрив вогонь на ураження. В результаті кількох пострілів отримали поранення обоє цивільних осіб – водій та пасажир.

Читайте також

Працівники медичного пункту механізованого батальйону надали пораненим першу медичну допомогу та транспортували їх до лікарні. На жаль, водій автомобіля помер дорогою до медичного закладу.

На місці події працюють представники військової служби правопорядку та правоохоронних органів, обставини з’ясовуються.

Нагадаємо, 8 лютого в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік Новомихайлівки, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників зі станкових протитанкових гранатометів та прицільний постріл зі снайперської зброї.  У результаті цього військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїна оперативно доставили до лікувального закладу, де йому надається належна медична допомога.

1