На Одещині пасажир душив таксиста і украв його машину, бо не мав грошей за проїзд

Водій таксі вижив, а злочинця затримали
На Одещині пасажир душив таксиста і украв його машину, бо не мав грошей за проїзд
Подоляк Михайло (фото: facebook.com/mpodolyak2)
16 Січня 2021, 20:00
читать на русском

В Одеській області пасажир таксі почав душити водія просто у салоні авта, а потім вкрав машину.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції Одеської області.

Повідомляється, що водій -24-річний житель Саврані мав відвезти молоду пару, що приїхала з-під Києва, до автобусної зупинки і посадити на маршрутку, аби вона доїхала додому.

Захмелілий 31-річний пасажир накинув на шию водія шарф і став душити. Водію вдалося вирватися і втекти. Злочинець тим часом сів за кермо і поїхав зі своєю супутницею геть.

Про подію потерпілий сповістив у поліцію. Отримавши від водія опис пасажирів та мінімальну інформацію про те, куди вони планували їхати, оперативники швидко встановили, хто вони такі, а за кілька годин розшукали їх біля Києва.

Читайте також

Зі слів злочинця, який 14 років відсидів у тюрмі за тяжкі злочини, він відібрав у таксиста машину, бо не мав грошей, щоб заплатити ні йому, ні маршрутчику.

Доїхавши до Київщини, він кинув автомобіль прямо на трасі, як непотріб, забравши з собою документи та телефон, який вирвав з рук водія, коли той тікав, і попутками дістався додому.

Дії злочинця кваліфікували за ч.3 ст.289 Кримінального кодексу, що передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці. Триває слідство.

Нагадаємо, у місті Южному Одеської області двоє чоловіків зарізали водійку таксі, а автівку жертви викрали і спалили. Слідство встановило, що убивство трапилося приблизно о другій годині ночі. Злочинців було двоє. Після розправи з жінкою, вони викрали її авто і спалили його в селі Ілічанка.

Поліціянти відкрили кримінальне провадження за вбивство з корисливих мотивів, викрадення транспортного засобу та знищення чужого майна.