На трасі під Одесою затор у 30 кілометрів: у снігу застрягли 300 вантажівок

Рятувальники за допомогою спецтранспорту витягають автівки із заметів
На трасі під Одесою затор у 30 кілометрів: у снігу застрягли 300 вантажівок
Автівки застрягли у снігу Фото: ДСНС
29 Січня 2021, 14:19
читать на русском

Через снігові намети на трасі в Одеській області застрягли майже 300 вантажівок. Довжина затору розтяглася на 30 кілометрів.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України, рятувальники за допомогою спецтранспорту витягають автівки із заметів. До рятувальних робіт залучено 24 одиниці спецтехніки.

На автодорозі М-05 Київ – Одеса найбільш проблемною ділянкою залишається відрізок Знам’янка – Ревова (спостерігаються перемети протяжністю близько 30 км, в яких заблоковано до 300 великогабаритних транспортних засобів, рух у напрямку Києва закрито). Рух легкового транспорту забезпечено у двох напрямках Одеса-Київ та Київ-Одеса, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Всього з початку негоди підрозділами Служби порятунку відбуксовано понад 900 транспортних засобів (з них 29 швидких допомог, 25 автобусів) та надано допомогу близько 1 тис. 800 особам (з них троє породіль), розпилено та прибрано 67 повалених дерев, розчищено близько 750 км автодоріг.

Для забезпечення проїзду на дорогах від Служби автомобільних доріг залучено майже дві тисячі працівників та півтори тисячі одиниць спецтехніки.

Тим часом в Одеській області рятувальники та місцеві органи влади забезпечили харчуванням водіїв та пасажирів, що перебувають у заторах. Загалом гарячою їжею забезпечили 150 осіб (водії та пасажири).

У Службі порятунку нагадують, що в регіоні діють заборони щодо руху великовагових транспортних засобів на автомобільних дорогах місцевого значення.

Нагадаємо, сьогодні в Одеській області через снігопади було заблоковано проїзд до п'яти населених пунктів Білгород-Дністровського району, заборонено рух автотранспорту, а жителі 140 сіл залишилися без світла.

1