НАБУ оголосило в розшук Ігоря Гладковського

Він тричі не з'являвся в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру
Важливо
НАБУ оголосило в розшук Ігоря Гладковського
Ігор Гладковський (фото: з відкритих джерел)
22 Квітня 2021, 15:43
читать на русском

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило в розшук Ігоря Гладковського, сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Його підозрюють у справі "Оптимумспецдеталь".

Слідство має достатні підстави вважати, що підозрюваний, розслідування фактів участі якого в корупційній схемі завершено, ховається від органів слідства і суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, - йдеться у повідомленні.

Його оголосили в розшук 21 квітня. Він тричі не з'явився в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру для отримання обвинувального акту.

За даними слідства, підозрюваний у 2015-2017 роках реалізував схему з постачання контрабандних товарів підприємствам "Укроборонпрому" з використанням ТОВ "Оптимумспецдеталь" та інших компаній. За цією схемою Ігорю Гладковському нібито перераховували 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку - 950 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у 2019 році журналісти з проєкту Bihus.info опублікували розслідування щодо розкрадання в оборонному комплексі України грошей. На їхню думку, до схеми причетні Ігор та Олег Гладковські, які заробили щонайменше 250 мільйонів гривень.

Ігор Гладковський у 2015 році разом із друзями організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. За корупційною схемою державні оборонні підприємства переплачували за товар у кілька разів, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну "Укроборонпром" знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.

1