НАБУ затримало на хабарі брата судді Вовка

Детективи затримали родича одіозного судді при отриманні ста тисяч доларів
Головне
НАБУ затримало на хабарі брата судді Вовка
суддя Павло Вовк (фото: Facebook)
6 Квітня 2021, 13:32
читать на русском

Національне антикорупційне бюро затримало "на гарячому" при отриманні ста тисяч доларів хабаря рідного брата "невловимого" судді Павла Вовка.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив нардеп попереднього скликання Сергій Лещенко.

НАБУ затримало рідного брата глави Окружного суду Києва Павла Вовка при отриманні 100 тисяч доларів. За попередньою версією, гроші призначалися для самого Павла Вовка, - розповів Лещенко.

Нині, за словами журналіста, у приміщенні Окружного суду Києва НАБУ проводить слідчі дії. Цю інформацію підтвердив у Фейсбуці і сам голова ОАСК Павло Вовк.

Я розумію, в це важко повірити, але ... в ОАСК знову обшуки і знову НАБУ. Два провалених кримінальні справи - одне навіть не довели до суду, друге - погрожували передати в суд, але поки так і не спромоглися. Плюс маса провокацій, тисячі новин на лояльних ресурсах, загрози, порожні звинувачення. Всього цього виявилося мало для того, щоб домогтися свого і захопити суд. У підсумку вони прийшли до нас знову, - написав Вовк.


Контекст. 3 листопада Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, якого підозрює у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади. 23 грудня 2020 року детективи НАБУ вручили особисто голові ОАСК повістку про виклик до суду.

6 січня ВАКС відмовився продовжувати розслідування кримінального провадження щодо створення злочинної організації і захоплення влади, у якому фігурує голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк.

Читайте також

Напередодні суд відмовився примусово доставити на засідання суддю Вовка, який відверто ігнорує засідання у його ж справі, попри те, що на відео НАБУ зафіксовано, як детективи оголошують підозрюваному повістку про виклик, а той викидає її з автомобіля.

8 лютого детективи НАБУ не знайшли голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка ні вдома, ні на роботі, і не змогли примусово доставити його до суду, де йому мали обрати запобіжний захід.

16 лютого детективи НАБУ вдруге не змогли примусово привести підозрюваного у державній зраді  Вовка до Антикорупційного суду для обрання запобіжного заходу у вигляді 3 млн грн застави.

Суддя ОАСК Павло Вовк, якого детективи НАБУ не знайшли, аби примусово привести до суду, у соцмережах прокоментував дії НАБУ.

Він стверджує, що його ніхто з НАБУ не шукав ані 16-го, ані 8 лютого, коли також мало відбутися судове засідання з обрання йому запобіжного заходу.

Тим часом у Національному антикорупційному бюро звинуватили генеральну прокурорку Ірину Венедіктову (досьє Ірини Венедіктової) у бездіяльності через ситуацію із притягненням до відповідальності судді Окружного адміністративного суду.