Нацбанк дозволив відкривати рахунки в банках за допомогою е-паспорта

Рахунок можна відкрити з використанням мобільного додатку "Дія"
Головне
Нацбанк дозволив відкривати рахунки в банках за допомогою е-паспорта
Нацбанк (Фото: сайт НБУ)
16 Червня 2021, 12:14
читать на русском

Національний банк України дозволив відкривати рахунки в банках за допомогою електронного паспорта, паспорту для виїзду за кордон та свідоцтва про народження у додатку "Дія".

Про це міністр цифрової трансформації (досьє Михайла Федорованаписав у своєму Телеграм-каналі.

Зокрема, регулятор дозволив під час відкриття рахунків пред'являти банківському працівнику е-паспорт, е-паспорт для виїзду за кордон, е-свідоцтво про народження та дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з використанням мобільного додатку "Дія", - йдеться у повідомленні.

У Національному банку опублікували заяву, що регулятор унормував низку питань, пов’язаних з відкриттям банківських рахунків.

Зокрема НБУ:

  • розширив можливості використання рахунків умовного зберігання (ескроу);
  • визначив порядок обігу нових цінних паперів – ощадних сертифікатів банку;
  • врегульовував питання відкриття рахунків міжнародним організаціям;
  • надав громадянам право під час відкриття рахунків пред’являти працівнику банку е-паспорт, е-паспорт для виїзду за кордон, е-свідоцтво про народження та дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з використанням мобільного додатку "Дія".

Нагадаємо, раніше у Єдиному порталі державних послуг "Дія" МВС запустило функцію заміни посвідчення водія, а також запровадило у тестовому режимі електронну зміну реєстрації місця проживання.

Читайте також

1