Нацрада оштрафувала канал "Z ZIK" та хоче скасувати його ліцензію

У програмі виявили заклики до розв’язування агресивної війни або її пропаганди
Важливо
Нацрада оштрафувала канал "Z ZIK" та хоче скасувати його ліцензію
Телеканал ZIK (zik.ua)
12 Лютого 2021, 20:27
читать на русском
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила телеканалу "Z ZIK" штраф понад 300 тисяч гривень та звернеться до суду щодо скасування його ліцензії.

Про це повідомляє пресслужба.

Нацрада розглянула результати одразу трьох перевірок телеканалу "Z ZIK" (ТОВ "ТРК "Нові комунікації", м. Львів), призначених йому упродовж 2020 року. Члени Національної ради визнали виявлені факти порушень в ефірі мовника та ухвалили рішення про застосування до нього санкцій.

Через поширення закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди під час анонсу телемарафону "Реванш соросятні" телеканалу оголошено попередження та призначено штраф у розмірі 341 067,50 грн. Через відмову ліцензіата у проведенні двох перевірок ухвалено ще два рішення про звернення до суду з позовами про анулювання ліцензії на мовлення, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Під час трансляції анонсу телемарафону "Реванш соросятні" 11 листопада о 23:47 та 12 листопада о 09:43, 11:52 та 12:37 мовник поширив в ефірі низку висловлювань, які містять заклики до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, пропаганди винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження.

На переконання регулятора, транслюючи анонс телемарафону під назвою "Реванш соросятні", мовник мав намір створити негативний образ певних соціальних груп та їх окремих представників за ідеологічними та національними ознаками з метою формування у глядачів бажання протидіяти визначеним категоріям, підбурити їх до конфліктної поведінки.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука (досьє Віктора Медведчука).

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Детальніше про те, кому ж належать українські ЗМІ читайте у нашому матеріаліКому належать українські ЗМІ: докладний аналіз.

1