У Яванському морі розбився індонезійський Боїнг-737 з пасажирами на борту - відео (оновлюється)

Індонезійські військові і рятувальники почали рятувальну операцію
Головне
У Яванському морі розбився індонезійський Боїнг-737 з пасажирами на борту - відео (оновлюється)
Рятувальна операція (скріншот відео)
9 Січня 2021, 13:13
читать на русском

Індонезійські диспетчери втратили зв`язок із пасажирським літаком Boeing 737-500 над Яванським морем, який летів з Джакарти до Понтіанаку.

Про це повідомляє Bloomberg.

Авіакатастрофу підтвердила влада Індонезії, розпочато рятувальну операцію.

На борту літака перебували 56 пасажирів та 6 членів екіпажу.

Також у соцмережах почали оприлюднювати світлини з можливого місця падіння літака.

Згідно з даними сервісу Flightradar24, лайнер Boeing 737-500 вилетів з Джакарти в індонезійське місто Понтіанак на острові Калімантан, проте незабаром після зльоту відстеження його польоту припинилося.

За даними CNN Indonesia, після зльоту лайнер вирушив у бік Яванского моря і встиг піднятися на висоту понад три кілометри, після чого приблизно за хвилину опустився практично до рівня моря після чого зв'язок з ним припинився.

Читайте також

Нагадаємо, вранці 8 січня 2020 року літак Boeing 737-800NG авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752 з Тегерана до Києва був збитий одразу після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану. В результаті авіакатастрофи загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажири).

22 грудня організація цивільної авіації Ірану представила остаточний технічний звіт про катастрофу літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752.  Літак був збитий після вильоту з Тегерана зенітною ракетою через людську помилку.

30 грудня Іран заявив, що виплатить по 150 тисяч доларів сім'ям загиблих у катастрофі літака МАУ.

1