Накладені санкції США діють досить ефективно на Росію - експерт

Нова адміністрація Білого дому здійснює тиск на Росію
Ексклюзив
Накладені санкції США діють досить ефективно на Росію - експерт
22 Березня 2021, 16:41
читать на русском

Адміністрація Джо Байдена допоможе Україні боротись із російською агресією. А санкції США, накладені на Росію, діють досить ефективно.

Про це в інтерв'ю Парламент.UA розповів колишній співробітник ЦРУ, а нині американський фахівець з кібербезпеки Пол Залакі.

Накладені на Росію санкції діють досить ефективно, і вже привели до падіння темпів зростання російської економіки на 11% з 2014 по 2020 роки, тоді як в Україні аналогічний показник склав 3%, - підкресли він.

До того ж санкції ефективно б'ють не тільки по російській економіці, але і по можливості добудувати "Північний потік-2".

Навіть без введення нових обмежень шанси, що Росія зможе завершити його, досить малі. Якщо ж у владі в Німеччині посилиться позиція "Зелених" і створеної навколо них коаліції, не варто забувати, що вони теж виступають проти будівництва цього газопроводу, - нагадує Пол Залакі.

Читайте також

За його словами, нова адміністрація Білого дому продовжить тиск на Росію в економічній, комерційній, політичній та електронній сферах. Наступний етап санкцій, як вважає Пол Залакі, може торкнутися ключових фігур у сфері кібербезпеки.

Можливо, це торкнеться людей, відповідальних за злам мереж американських урядових установ, виявлений в грудні. Але не варто забувати, що головною загрозою для Москви стане успіх України як демократичної і процвітаючої держави, - упевнений він.

Нагадаємо, що санкційний пресинг Росії не здатен спровокувати Кремль на загострення агресії в Україні.