Нардепи зустрілись з Блінкеном та Нуланд: говорили про партнерство та реформи

Водночас українська сторона попросила підтримки в отриманні ПДЧ в НАТО
Важливо
Нардепи зустрілись з Блінкеном та Нуланд: говорили про партнерство та реформи
Верховна Рада (фото: Парламент UA)
6 Травня 2021, 14:45
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков та народні депутати зустрілись з державним секретарем США Ентоні Блінкеном та його заступницею з політичних питань Вікторією Нуланд.

Як повідомила пресслужба партії "Слуга народу", на зустрічі також був присутнім в. о. помічника державного секретаря США у справах Європи та Євразії Філіп Рікер.

Під час зустрічі обговорили питання стратегічного партнерства України та Штатів, національної безпеки та протидії російській агресії. Сторони також обмінялися думками щодо проведення реформ в Україні, зокрема, антикорупційної, парламентської та реформи СБУ.

Окремо обговорили виконання Закону України "Про управління об'єктами державної власності" щодо призначення голови правління НАК "Нафтогаз".

Учасники зустрічі відзначили, що для успішного майбутнього України одним із пріоритетів має бути верховенство права та дотримання рівності перед законом.

Українська сторона попросила підтримки в отриманні ПДЧ в НАТО та запевнила, що Україна й надалі продовжуватиме реформи. Також прозвучало прохання призначити спецпредставника по Україні – Крістіну Квін як посла на постійній основі.

Блінкен розповів, що на саміті G7 та зустрічі країн-членів НАТО питання підтримки України було основним.


Контекст. Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен прибув до України з робочим візитом. Його літак приземлився в аеропорту "Бориспіль" ввечері 5 травня.

Заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд прибула до Києва разом з Блінкеном.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з державним секретарем США Ентоні Блінкеном в рамках його візиту до України. Сторони обговорили реформи судової влади та інших інституцій, боротьбу з корупцією, безпеку в Чорноморському регіоні та військову підтримку.

Читайте також

1