Нардепу вперше повідомили про підозру за кнопкодавство під час голосувань

Депутат не з'явився для вручення підозри, але йому її надіслали на усі можливі засоби зв'язку
Важливо
Нардепу вперше повідомили про підозру за кнопкодавство під час голосувань
Верховна Рада (фото: УНІАН)
12 Лютого 2021, 10:25
читать на русском

Генпрокуратура повідомила про підозру народному депутатові за "кнопкодавство" під час голосування за правки до законопроєкту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова у Facebook.

Венедіктова зазначила, що за її дорученням прокурори повідомили про підозру народному депутатові України за фактами здійснення на пленарному засіданні Верховної Ради України голосувань замість іншого народного депутата.

Це перший у нашій практиці випадок притягнення до відповідальності за ст. 364-2 Кримінального кодексу України, - написала вона.

Так, народний депутат під час розгляду поправок до законопроєкту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення неодноразово здійснював неособисте голосування з використанням персональної картки колеги.

Читайте також

11 лютого депутата викликали до Офісу генпрокурора для вручення повідомлення про підозру, але народний обранець не з'явився та причин відсутності не повідомив. Тому до апарату Верховної Ради, за місцем проживання та на електронну адресу надіслали письмове повідомлення про підозру.

Своєю чергою, Венедіктова зазначила, що викриття та реальне притягнення до відповідальності парламентарів має сприяти викоріненню цього ганебного явища та підвищенню довіри до правоохоронної системи та законодавчого органу.

Нагадаємо, що Верховна Рада у сесійній залі відключила вільні місця від системи "Рада", аби подолати кнопкодавство.