НАТО запросило Україну до обговорення безпеки у Чорноморському регіоні

Зустріч відбудеться уже 1-2 грудня
НАТО запросило Україну до обговорення безпеки у Чорноморському регіоні
Єнс Столтенберг (фото: з відкритих джерел)
24 Листопада 2020, 18:13
читать на русском

Україну та Грузію запросили до участі у сесії щодо безпеки у Чорноморському регіоні, яка відбудеться наступного тижня за участі країн Північноатлантичного Альянсу.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час віртуального виступу перед учасниками Парламентської Асамблеї НАТО.

Зазначається, що країни Північноатлантичного Альянсу наступного тижня проведуть зустріч на рівні міністрів закордонних справ щодо ситуації у Чорноморському регіоні, а також запросять Україну та Грузію приєднатись до сесії.

У ході дискусії Столтенберг відповів на запитання голови постійної делегації України в ПА НАТО народного депутата Єгора Чернєва щодо змістовної частини міжнародних зусиль зі стримування експансії Росії у Чорному морі та для демілітаризації регіону. Генеральний секретар НАТО зазначив, що вони просуваються у Чорному морі, збільшують присутність у регіоні.

Зрозуміло, що у цьому регіоні заходяться наші прибережні держави – Туреччина, Болгарія, Румунія… Ми нарощуємо співпрацю із двома поважними партнерами, Україною і Грузією, - сказав він.

Читайте також

Столтенберг зазначив, що наступного тижня відбудеться зустріч міністрів закордонних справ.

Тоді ми матимемо спеціалізовану сесію щодо безпеки у Чорному морі, безпеку вакцинації, і ми запросили міністрів закордонних справ України й Грузії взяти участь у цій зустрічі, - сказав представник НАТО.

Зустріч Північноатлантичної Ради (NAC) на рівні міністрів закордонних справ відбудеться в форматі захищеної телеконференції 1-2 грудня 2020 року.

Нагадаємо, що генеральний секретар Організації північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг закликав Грузію продовжувати використовувати усі можливості для підготовки набуття майбутнього членства в Альянсі.

1