Не для Протасевича: Посадку літака Ryanair у Мінську готували для іншого опозиціонера

В Афінах також перебувала і Світлана Тіхановська
Важливо
Не для Протасевича: Посадку літака Ryanair у Мінську готували для іншого опозиціонера
Літак Фото: Fly UIA
31 Травня 2021, 11:31
читать на русском

Операцію з примусовою посадкою літака Ryanair у Мінську могли готувати для опозиціонерки Світлани Тіхановської.

Про це повідомляє Telegram-канал NEXTA.

Зазначається, що бойовики терористичного угрупування ХАМАС підготували лист у поштовому сервісі ProtonMail про мінування рейсу Афіни-Вільнюс за дев'ять днів до інциденту. Саме у той час в Афінах як раз і перебувала Світлана Тіхановська.

Контекст. 23 травня літак компанії Ryanair, який слідував за маршрутом Афіни-Вільнюс, здійснив незаплановану посадку в аеропорту "Мінськ". На борту літака перебував засновник найбільшого опозиційного білоруського телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич разом зі своєю дівчиною.

За даними окремих ЗМІ, для того, щоб змусити пасажирський літак сісти в аеропорту Мінська, владою Білорусі було піднято військовий винищувач Міг-29. За словами самого Протасевича, за ним стежили до затримання. Він вважає, що у Білорусі йому загрожує смертна кара.

24 травня президент Володимир Зеленський (досьє Зеленського) доручив уряду підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю. Також до "повітряного бойкоту" раніше доєдналися Латвія, Нідерланди, Польща, Угорщина, Франція, США.

Читайте наш матеріалЗатримання Протасевича: навіщо це Лукашенкові і як реагує Україна і світ

Читайте також