Не того кольору: у Мінську оштрафували жінку за червоно-білі шкарпетки

Жінку затримали силовики, коли вона йшла вулицею на курси водіння
Не того кольору: у Мінську оштрафували жінку за червоно-білі шкарпетки
У Білорусі жінку затримали за “неправильні” шкарпетки (Фото: tut.by)
3 Травня 2021, 00:35
читать на русском

У Білорусі поліціянти затримали й оштрафували жительку Мінська, яка йшла вулицею у червоно-білих шкарпетках.

Про це пише Tut.by.

Наталя Сівцова-Седушкіна розповіла, що правоохоронці вже затримували її за "пікетування", коли побачили у неї на балконі зав'язані червоні та білі стрічки. На жінку склали протокол та відпустили додому, а вже наступного дня її затримали знову.

Увечері я вийшла на курси з водіння, біля дому мене зупинили четверо силовиків і заявили, що я у шкарпетках "не того кольору". Напевно, я дійсно була досить помітною: білі куртка і кросівки, сині укорочені джинси і білі шкарпетки з червоною смужкою, які були видні наполовину. Але хіба це порушення?, ㅡ розповіла жінка.

Далі, за її словами, жінку відвели до автозака та відвезли до відділку. Там жінка пробула три години, її відпустили, оскільки вона має неповнолітню дитину.

Наталі вручили протокол, у якому було зазначено, що вона ходила вулицею у шкарпетках з "біло-червоно-білою" символікою. Наступного дня суд розглянув її справу, але не ухвалив рішення та відправив матеріали на допрацювання.

Вже під час наступного судового засідання, правоохоронці надали інший протокол, де було зазначено, що жінка також підіймала вгору руку зі складеними "V" пальцями. У відповідь їй нібито сигналили машини.

Окрім того, до справи не могли долучити записи з камер спостереження. Мовляв, їх вже видалили.

Читайте також

У результаті суд постановив оштрафувати Наталю на 4 350 білоруських рублів (47 166 грн) за червоно-білі стрічки та шкарпетки.

Доки жінка не сплатить штраф, вона не зможе отримати назад вилучені у неї телефон та брошку.

Нагадаємо, Львів не придбаватиме 100 білоруських низькопідлогових автобусів МАЗ, бо не хоче фінансувати антидемократичний режим президента Лукашенка.