Небо над Білоруссю закрите: до санкцій ЄС долучилися 27 країн

Літакам Білорусі також заборонено зупинятися в аеропортах ЄС
Головне
Небо над Білоруссю закрите: до санкцій ЄС долучилися 27 країн
Літак (фото: Pexels)
5 Червня 2021, 14:28
читать на русском

Від 00.00 годин 5 червня почали діяти санкції Європейського Союзу щодо Мінська через вимушену посадку літака Ryanair та затримання Романа Протасевича.

Таке рішення в ЄС ухвалили через дії білоруської влади.

Відсьогодні літакам державних компаній Білорусі заборонено літати над країнами ЄС. Зазначається, що заборона "не поширюється на випадки виникнення необхідності екстреної посадки або екстреного прольоту" над територією Європейського Союзу.

Санкції передбачають заборону літакам, зокрема, і "Бєлавіа" перетинати повітряний простір всіх 27 держав Євросоюзу і приземлятися в аеропортах ЄС. Також європейським національним авіаперевізникам забороняється літати до Білорусі.

Читайте також

Нагадаємо, 25 травня Україна запровадила заборону на здійснення прямого авіасполучення з Республікою Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами після того, як влада Білорусі примусила літак сісти у Мінську. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич.

29 травня Сполучені Штати зупинили авіасполучення із Білоруссю і заявили, що готують санкції проти представників режиму Лукашенка.

3 червня Верховна Рада ухвалила постанову щодо інциденту з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську та різко засудила дії Лукашенка.

1