Негода в Україні: сім областей без світла, перекриті дороги

358 населених пунктів в Україні залишилися без електрики через вітер та снігопади
Негода в Україні: сім областей без світла, перекриті дороги
Світло, электрика Фото: Pok Rie Pexels
29 Січня 2021, 08:49
читать на русском

Через ускладнення погодних умов в семи областях України мешканці 358 населених пунктів залишилися без електроенергії.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України, до відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Станом на сьому годину ранку 29 січня внаслідок ускладнення погодних умов (мокрий сніг, дощ та пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП залишаються знеструмленими 358 населених пунктів у 7 областях, а саме: Миколаївська – 140, Одеська – 133, Кіровоградська – 38, Дніпропетровська – 19, Запорізька – 17, Херсонська – 6 та Київська – 5, - розповіли у Службі порятунку.

Читайте також

Внаслідок снігопадів у окремих областях ускладнено рух транспорту.

За даними ДСНС, в Одеській області на автодорозі М-05 Київ – Одеса у зв’язку зі сніговими переметами рятувальникам та комунальним службам довелося вивести на трасу 23 одиниці техніки та 34 працівників.

Через негоду в області виник затор з великогабаритних транспортних засобів на ділянці Знам’янка – Ревова у напрямку м. Київ (близько 300 автомобілів). Працівники ДСНС розчистили трасу у напрямку Одеси та забезпечили рух автомобілів у бік Києва.

Всього з початку негоди підрозділами ДСНС проведено буксирування понад 900 одиниць автотранспортних засобів (з них 28 карет швидкої медичної допомоги, 25 автобусів) та надано допомогу понад 1 тис. 800 особам (з них троє породілль), розпилено та прибрано 69 повалених дерев, розчищено 750 км дорожнього покриття від снігу. Від ДСНС залучалося 912 осіб та 288 одиниць техніки, - розповіли у Службі порятунку.

Станом на 7 год. 29 січня, за інформацією Служби автомобільних доріг, транспортне сполучення на автомобільних дорогах державного та місцевого значення країни забезпечено, за винятком обмеження руху великовагових автотранспортних засобів та пасажирських автобусів на автомобільних дорогах державного значення М-15 Одеса – Рені та М-16 Одеса – Кучурган в Одеській області, а також М-13 Кропивницький – Платонове у Миколаївській області.

Для забезпечення проїзду та розчищення автодоріг на території України від Служби автомобільних доріг залучено понад 1 тис. 700 працівників та 1 тис. 480 одиниць техніки.

Координацію дій здійснюють штаби обласних державних адміністрацій та Укравтодору.

Нагадаємо, минулої доби через погіршення погодних умов за пів дня у Києві сталося 67 дорожньо-транспортних пригод.