Нідерланди не притягуватимуть Україну до відповідальності за незакрите небо у справі МН17

Було недостатньо доказів для визнання України юридично відповідальною
Головне
Нідерланди не притягуватимуть Україну до відповідальності за незакрите небо у справі МН17
Збитий літак МН17 (фото: ЕРА)
6 Лютого 2021, 20:21
читать на русском

Нідерланди не мають наміру притягати Україну до відповіді за незакритий авіапростір у справі збитого рейсу MH17, оскільки країна не знала про загрозу для цивільної авіації.

Про це пише нідерландське видання NU.

Міністр закордонних справ країни Стеф Блок зазначив, що недостатньо доказів для визнання України юридично відповідальною за неповне закриття повітряного простору.

Звіт Фонду безпеки польотів свідчить, що було виявлено недостатньо доказів, що свідчать про те, що українська влада, в той час відповідальна за безпеку цивільної авіації на сході України, усвідомлювала загрозу для цивільної авіації, за винятком тієї частини авіапростору, яка вже була закрита.

Читайте також

При цьому Блок зазначив, що і російські органи цивільної авіації, які відповідали за вже закритий повітряний простір, що прилягає до зони бойових дій на Донбасі, також не бачили загрози для цивільної авіації.

Нагадаємо, Boeing-777 рейсу МН17, який летів з Амстердама в Куала-Лумпур був збитий 17 липня 2014 року. Тоді загинули 298 осіб, з яких 196 були громадянами Нідерландів.

У липні 2020 року Європейський суд з прав людини зареєстрував позов Нідерландів проти РФ через збитий над Донбасом літак МН17, оскільки за даними уряду Нідерландів, він був збитий із зенітної ракетної системи "Бук", яка належала РФ.

Наприкінці вересня у Нідерландах поновили судовий процес у справі про збитий над Донбасом у 2014 році літак МН17.

1