Ніхто не уникне відповідальності - МВС відреагувало на акцію у підтримку Стерненка

Геращенко вважає, що поліції вдалося запобігти кровопролиттю
Важливо
Ніхто не уникне відповідальності - МВС відреагувало на акцію у підтримку Стерненка
Акція у підтримку Стерненка під Офісом президента Фото: Парламент.UA
20 Березня 2021, 22:30
читать на русском

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента.

За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний".

На своїй сторінці у Фейсбуці Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Допис Геращенка у Фейсбуці

Допис Геращенка у Фейсбуці

Те, що зараз коїлось біля Офісу президента - це не був не мирний мітинг, а вакханалія брутального, замовного насильства. Замовники сьогоднішньої провокації на вулиці Банковій мріяли про те, щоб у відповідь на побиття скла, на розмальовування стін образливими надписами, вийдуть сотні поліцейських і почнуть із застосуванням сили затримувати провокаторів, а ті у відповідь почнуть ще більше кровопролиття. Але розумні дії керівництва поліції стали на заваді планам провокаторів, - написав він.

За словами заступника Авакова, особи, які порушили закон, "трощили державне майно, за яке до речі були сплачені кошти платників податків, будуть притягнені до відповідності та відшкодують заподіяну шкоду через суд".

Акція у підтримку Стерненка під Офісом президента Фото: Парламент.UA

Читайте також

Всі вони зафіксовані як поліцейськими камерами, так і камерами ЗМІ. Тому ніхто не уникне відповідальності, - попередив Геращенко.

За його словами, "не було жодних проблем оточити будівлю ОП сотнями правоохоронців", але було ухвалено рішення цього не робити, щоб протестуючі не "досягли своєї мети - кровопролиття під відеокамерами з подальшими закликами до повалення законно обраної влади".


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

1