НСЗУ не фінансує "коронавірусні пакети", бо не має грошей – мер Одеси Труханов (відео)

Труханов порадив НСЗУ брати кредити на ковідних хворих
Важливо
НСЗУ не фінансує "коронавірусні пакети", бо не має грошей – мер Одеси Труханов (відео)
Лікарня (фото: Pexels)
22 Березня 2021, 16:05
читать на русском

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що Національна служба здоров`я України не може профінансувати "коронавірусні" пакети для місцевих лікарень через брак грошей.

Про проблеми з фінансуванням лікарень в Одесі повідомила "Думская".

Сьогодні, 22 березня, на нараді в мерії Труханову доповіли, що місцева залізнична лікарня не може перейти до госпіталізації людей. Причина відмови  - Національна служба здоров'я України не може профінансувати "коронавірусні пакети" через брак грошей.

Я так розумію, якщо у тебе є права, то є й зобов'язання. Іди тоді бери кредити ... У нас сьогодні 28 вільних ліжок. А що нам робити завтра або на цьому тижні? - заявив Труханов.

Як відомо, Одещина увійшла до "червоної зони" карантину, а за останню добу вийшла на друге місце за кількістю нових інфікувань коронавірусом. В області зафіксували 745 підтверджених випадків COVID-19, з яких 26 дітей і 13 медпрацівників. Найбільша кількість нових випадків – 401, саме в Одесі.

Через значне зростання важких випадків хвороби, опорними для лікування коронавірусу в Одесі вже визнано 22 лікарні.

Як повідомили Парламент.UA власні анонімні джерела в одній з лікарень міста, офіційні цифри щодо кількості хворих у медзакладах Одеси у кілька разів нижчі, ніж реальна кількість недужих, про що адміністрації лікувальних закладів мовчать, отримавши відповідне розпорядження "зверху".

1