Окупанти обстріляли населений пункт в Донецькій області - фото

Внаслідок обстрілу було пошкоджено шість житлових будинків та автомобіль
Головне
Окупанти обстріляли населений пункт в Донецькій області - фото
Обстріл Мар’їнки окупантами Фото: ООС
9 Травня 2021, 12:13
читать на русском

Російсько-окупаційні війська обстріляли з гармат цивільну інфраструктуру – житловий сектор Мар’їнки.

Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Окупанти вже без приховувань ведуть обстріли населених пунктів зі ствольної артилерії та мінометів. Вчора, 8 травня, о 19.05, російсько-окупаційні війська випустили 6 снарядів з гармати МТ-12 "Рапіра" калібру 100 мм по населеному пункту Мар’їнка. Окупанти вели вогонь з населеного пункту шахта Трудівська, що на околиці Донецька, - йдеться у повідомленні.

Внаслідок обстрілу було пошкоджено шість житлових будинків та автомобіль місцевого мешканця. Один зі снарядів вибухнув за декілька метрів від будинку - ніхто з мешканців дивом не постраждав.

Ще один випадок обстрілу зафіксовано 7 травня, о 18.30. Окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем та мінометів з шахти Гагаріна у напрямку населеного пункту Шуми. Внаслідок обстрілу, було пошкоджено високовольтну лінію електропередач. Усього випущено 15 снарядів калібру 122 мм та 5 мін калібру 120 мм.

Результати обстрілу вже зафіксовано та верифіковано офіцерами Української сторони СЦКК. Про всі порушення режиму припинення вогню Українська сторона СЦКК проінформувала СММ ОБСЄ, - кажуть у Штабі.

Нагадаємо, 6 травня, збройні формування Російської Федерації обстріляли позиції українських захисників з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї неподалік Новотроїцького в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".