Окупанти обстрілюють українські позиції з невідомої зброї

Ворог провокує українських захисників, щоб завдавати удари саме по позиціях
Важливо
Окупанти обстрілюють українські позиції з невідомої зброї
Військові Фото: Міноборони у Фейсбуці
16 Травня 2021, 09:32
читать на русском

На Донбасі 15 травня бойовики від ранку обстрілювали позиції Збройних сил. Ворог використовував важкий заборонений калібр. Такі снаряди українські бійці досі не бачили.

Про це повідомляє ТСН.ua.

Вранці 15 травня в районі Мар'їнки окупанти з гранатомета випустили п'ять пострілів. З української сторони втрат не було. Втім, одним зі снарядів перебило дроти і бійцям довелось на певний час залишитися без зв'язку.

Згодом бойовики обстріляли будівлі поряд з українськими позиціями з більшого калібру, але військові не можуть сказати, з чого саме стріляли, оскільки такої зброї у ЗСУ немає.

По лінії зіткнення та в зоні ООС побоюються вогню ворожих снайперів. Також звичайні дзеркальця можуть бути пастками. Ворог виставляє їх з одного боку і чекає вогню від ЗСУ, щоби вирахувати, звідки стріляють і вжарити саме туди. Але на такі провокації українці бійці не ведуться.

Спостереження захисники ведуть, не знімаючи маскувальних сіток, оскільки ворог їх теж добре бачить.

Нагадаємо, що у Європейському Союзі заявили, що Росія фактично поглинає окуповані території Донбасу через організацію нелегітимних виборів та масову паспортизацію. Дії Кремля, як організація незаконних виборів та паспортизація населення, "спрямовані на фактичну інтеграцію непідконтрольних Україні територій до Росії".

Читайте також

1