Орендаря харківського будинку для літніх людей заарештували на 60 діб

Підозрюваний перебуватиме під вартою до 21 березня
Важливо
Орендаря харківського будинку для літніх людей заарештували на 60 діб
Орендар харківського будинку для літніх людей (фото:нацполіція)
23 Січня 2021, 15:12
читать на русском

Суд обрав запобіжний захід орендарю згорілого в Харкові будинку для літніх людей "Золотий час" В’ячеславу Кравченку. Його взяли  під варту на 60 діб без права внесення застави.

Відповідне рішення ухвалила суддя Київського районного суду Харкова у суботу, 23 січня.

Згідно з рішенням, підозрюваний перебуватиме під вартою до 21 березня. Клопотання адвокатів про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді застави відхилили.

Застосувати щодо Кравченка В'ячеслава запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в слідчому ізоляторі строком на 60 днів до 21 березня 2021 включно без визначення застави, - повідомила суддя.

Читайте також

Прокурор наголосив, що саме підозрюваний "є організатором, співорганізатором і тим, хто забезпечував функціонування закладу", і відповідно "мав повну інформацію про те, що відбувалося в закладі".

Сам підозрюваний відмовився говорити, пославшись на пригнічений, шоковий стан.

Нагадаємо, що 21 січня о 15.03 у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, на другому поверсі виникла пожежа. Внаслідок цього 15 людей загинули, ще п‘ять людей госпіталізували.

Причиною масштабної пожежі стало необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Читайте більше у нашому матеріалі: "15 жертв пожежі у Харкові: хто відповість за страшну смерть літніх людей та що відомо".

1