Отримання пенсій через "Дію": Мінсоцполітики представило законопроєкт

Громадянин зможе самостійно обирати формат виплати пенсії
Важливо
Отримання пенсій через "Дію": Мінсоцполітики представило законопроєкт
Пенсіонер в банку (Фото: depositphotos)
27 Квітня 2021, 12:30
читать на русском

Міністерство соціальної політики представило оновлену концепцію другого рівня пенсійної системи, яка передбачає введення обов'язкових пенсійних накопичень для всіх громадян.

Про це йдеться у пресслужбі міністерства.

Зазначається, що законопроєкт має на меті забезпечити для людини можливості управляти своїми пенсійними накопиченнями через "єдине вікно" з множинними точками доступу.

Людина зможе обирати авторизований пенсійний фонд, змінювати його, отримувати інформацію про стан свого рахунку та здійснені операції, надавати та отримувати іншу інформацію з використанням телекомунікаційних мереж через будь-який пристрій у порталі "Дія", - йдеться у повідомленні.

Також міністерство планує зменшити розмір єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування та зменшення ставки податку з доходів фізичних осіб.

Громадянам буде дозволено самостійно обирати формат виплати пенсійних накопичень: вся сума одноразово, на певний термін, довічна виплата (повинна бути не менше прожиткового мінімуму).

Я щиро сподіваюсь, що Верховна Рада України розгляне це питання в першому читанні протягом найближчих двох місяців. Неможливість відкладати його вирішення на потім розуміє на сьогодні кожна відповідальна людина, - заявила очільниця міністерства Марина Лазебна.

Нагадаємо, що від 1 квітня 2021 року пенсійний вік для жінок в Україні зріс до 60 років.

Більше читайте про пенсійний вік у нашому матеріалі: Жінки працюватимуть до 60 років: чи врятує це Пенсійний фонд від банкрутства

1