Ожеледиця та опади: перший рівень погодної небезпечності оголошено в Україні

Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту
Важливо
Ожеледиця та опади: перший рівень погодної небезпечності оголошено в Україні
Погода, сніг, дощ Фото: Парламент.UA
23 Грудня 2020, 10:20
читать на русском

Укргідрометцентр опублікував попередження про погіршення погодних умов на території України.

Вночі та вранці 23 грудня в більшості західних, Житомирській та Вінницькій областях ожеледь, на дорогах ожеледиця. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Вдень 23 грудня в більшості північних, центральних областей на дорогах очікується ожеледиця.

Читайте також

Згідно із повідомленням Державної служби з надзвичайних ситуацій, погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Синоптики попередили українців про можливі значні опади у кількох областях України. Зокрема у Києві 23 грудня з ранку до вечора можливий мокрий сніг, найінтенсивніші опади очікують удень.

У середу під час опадів температура коливатиметься від мінус трьох до плюс одного градуса. А 24 і 25 грудня – температурні коливання становитимуть від мінус одного градуса до плюс п'яти.

Нагадаємо, через очікувані значні опади "Київавтодор" підготував техніку до погіршення погодних умов.

Оскільки синоптики повідомили про опади впродовж найближчих трьох днів, "Київавтодор", який має 544 одиниці спеціальної техніки, оброблятиме дороги та тротуари, аби не допустити ожеледиці.

Першочергово обробляються мости та шляхопроводи, підйоми та спуски, вулиці з бруківки, транспортні розв’язки, тротуари та зупинки громадського транспорту.


Комунальники закликали водіїв бути обачними на дорогах: дотримуватися швидкісного режиму і безпечної дистанції, а при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ – знижувати швидкість до мінімуму.