Пандемія завдасть збитків економіці до 2025 року на 22 трлн доларів – ООН

Експерти попереджають про небезпеку
Пандемія завдасть збитків економіці до 2025 року на 22 трлн доларів – ООН
Долари, гроші (фото: Pexels)
21 Березня 2021, 01:36
читать на русском

Експерти ООН вважають, що до 2025 року загальний розмір збитку від економічної кризи, спричиненої пандемією, сягне 22 трлн доларів.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

Зазначається, що члени Незалежної групи із забезпечення готовності до пандемії коронавірусу дійшли висновку, що пандемія застигла людство зненацька. Їй не можна було запобігти, але підготовка до подібної катастрофи дозволила б врятувати життя багатьох людей і уникнути руйнівних наслідків для системи охорони здоров`я і економіки.

Якби чинні системи (попередження і реагування на надзвичайні ситуації), як глобальні, так і національні, були досить ефективними, то багатьох найтяжчих наслідків просто не було б, - заявила голова Групи Хелен Кларк.

Однак, пандемія стала справжньою катастрофою.

Читайте також

Пандемія вже спричинила величезні економічні наслідки, але вони відчуватимуться протягом ще багатьох років. За прогнозами, до 2025 року сукупний розмір збитку від нинішньої кризи сягне 22 трильйонів доларів. Пандемія коронавірусу обернулася величезним навантаженням на системи охорони здоров`я.

Експерти вважають, що міжнародна спільнота не змогла належним чином протистояти пандемії на багатьох напрямках, зокрема забезпечити безперервність процесу освіти та дошкільного виховання дітей.

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що розподіл вакцини від COVID-19 у світі здійснюється несправедливо і нерівномірно, оскільки 130 країн досі не отримали жодної дози вакцини.

1