Пашинян підтримав введення російських миротворців у Карабах

Він називає це компромісом
Пашинян підтримав введення російських миротворців у Карабах
Нікол Пашинян (фото: DW)
23 Жовтня 2020, 14:17
читать на русском

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що він підтримує введення російських миротворців у Нагірний Карабах.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Интерфакс.

Читайте також

За його словами, Росія має хороші відносини і з Азербайджаном, і з Вірменією.

Пашинян заявив, що дуже важливо рахуватися з думками інших регіональних країн, щоб конкретні миротворчі сили стабілізували регіон.

Для нас прийнятне введення миротворців. Я можу сказати, що уявлення Азербайджану зі складу миротворців не будуть збігатися з уявленнями Вірменії з цього питання. Якщо вже говорити про компроміси, тут теж компромісною версією може стати присутність російських миротворців, - вважає він.

Раніше Пашинян заявив, що його країна готова піти на поступки в конфлікті навколо Нагірного Карабаху, але лише за умови аналогічних кроків з боку Азербайджану.

Читайте також

Нагадаємо, раніше Нікол Пашинян також повідомляв, що Вірменія і Карабах готові до мирного врегулювання, проте не будуть вирішувати питання на шкоду своїм національним інтересам і власній безпеці.

А згодом зазначив, що невизнана Нагірно-Карабаська республіка воює проти міжнародного тероризму, цілі якого не розділені геополітичними кордонами. Цей тероризм певною мірою загрожує США, Ірану, РФ і Франції.

Своєю чергою, лідери Європейського Союзу закликали Вірменію та Азербайджан припинити вогонь в Нагірному Карабаху та повернутися до політичних переговорів.

1