Печерський суд вирішив передати справу, в якій фігурує Татаров, з НАБУ до ДБР

Рішення ухвалив суддя Сергій Вовк
Важливо
Печерський суд вирішив передати справу, в якій фігурує Татаров, з НАБУ до ДБР
Олег Татаров (фото: УНІАН)
14 Грудня 2020, 18:44
читать на русском

Печерський суд Києва ухвалив передати справу, одним з фігурантів якої є заступник голови Офісу президента Олег Татаров з Національного антикорупційного бюро до Державного бюро розслідувань.

Про це повідомило "Слідств.Інфо", з посиланням на ухвалу суду від 14 грудня.

Рішення про передачу справи ухвалив суддя Сергій Вовк (досьє Сергія Вовка).

Зазначається зокрема, що до суду звернувся з відповідним позовом адвокат одного з підозрюваних у цій справі. На думку адвоката, у справі нібито існує порушення підслідності, тому НАБУ розслідувати це кримінальне провадження не може.

Суддя Вовк задовольнив позов адвоката і зобов’язав генеральну прокурорку Ірину Венедіктову (досьє Ірини Венедіктової) забрати справу в НАБУ й передати її до Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Читайте також

Нагадаємо, заступника голови ОП Олега Татарова, який відповідає в ОП за роботу правоохоронних органів, називають причетним до корупційного скандалу з квартирами Нацгвардії. Ніби-то саме Татаров, який до призначення в ОП був юристом "Укрбуду", організував фальшиву експертизу щодо збитків, завданих державі та підкупив суддю, який обирав запобіжний захід нардепу Микитасю. Сам Микитась  стверджує, що Татаров також причетний до махінацій зі зміною власника "Укрбуду".

Читайте також

НАБУ планувало затримати Татарова, однак операцію зірвала генпрокурорка України Ірина Венедіктова. Пізніше у її відомстві заявили, що спотворення НАБУ реальних фактів може свідчити про намагання приховати неефективність досудових розслідувань, за які тепер і взявся Татаров.

Про всі деталі справи "Укрбуду", а також про причетність до махінацій з житлом заступника глави Офісу президента Олега Татарова читайте в нашому матеріалі: Справа "Укрбуду": Хто покриває корупцію в Офісі президента.

1