Передачі українських полонених з ОРДЛО не буде - Кравчук

Обмін робитиметься на рівні держави, а не на рівні приватних осіб
Головне
Передачі українських полонених з ОРДЛО не буде - Кравчук
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
29 Січня 2021, 11:29
читать на русском

Одностороння передача полонених з окупованого Донбасу не відбудеться, можливий обмін лише на рівні держави.

Про це заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук в ефірі "Апостроф TV".

Ніякого обміну не було і в такому режимі, як запропоновано, не буде. Є усталений випробуваний роками режим обміну. І це робиться на рівні держави, а не на рівні приватних осіб, - заявив Кравчук.

Читайте також

Нагадаємо, 16 січня низка російських ЗМІ повідомила, що окупанти на Донбасі готові передати українській стороні деяких утримуваних у місцях позбавлення волі громадян України за посередництва Медведчука.

Своєю чергою уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про односторонню передачу на підконтрольну уряду України територію незаконно ув’язнених громадян, які утримувалися на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

За її словами, кількість громадян, яких бойовики передадуть Україні, постійно змінюється.

27 січня голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що бойовики "ЛДНР" з невідомих причин не передали утримуваних українців, їх місцеперебування наразі невідоме.

В анонсований день він і бригада медиків прибули в київський аеропорт Жуляни, однак обіцяний спеціальний чартерний рейс з українцями на борту так і не приземлився. Літак повинен був вилетіти з Ростова-на-Дону в Мінськ, а звідти — до Києва, однак згодом надійшла інформація про те, що літак із Ростова не вилітав.

1