Перемовини з лідерами "Л/ДНР" - це червона лінія для України - Кулеба

Україна цієї лінії не буде переходити
Важливо
Перемовини з лідерами "Л/ДНР" - це червона лінія для України - Кулеба
28 Квітня 2021, 09:40
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що прямі перемовини з ватажками так званих "ЛНР" і "ДНР" - це червона лінія, яку Україна не перейде.

Про це він заявив в ефірі програми HARDtalk на телеканалі BBC News World.

Ні. Це червона лінія, яку ми не перейдемо. Президент дуже твердий у цьому. Ми всі знаємо, що це Росія напала на Україну. Ми всі знаємо, що ключ від врегулювання конфлікту - в Москві, і ми не будемо розмовляти з їх маріонетками, - сказав очільник МЗС.


Контекст. Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що готовий прийняти президента України Володимира Зеленського в Москві в будь-який зручний час, якщо він хоче обговорити двосторонні відносини.

За його словами, Україна нібито зробила багато кроків, що руйнують відносини країн, і що він буде вітати відновлення відносин. Однак, щодо Донбасу позиція Путіна полягає в тому, щоб Зеленський спочатку зустрівся з керівництвом "ЛДНР".

Тим часом 22 квітня ватажки "ЛНР" Леонід Пасічник і "ДНР" Денис Пушилін у своїх відеозверненнях запросили Володимира Зеленського провести перемовини на лінії розмежування на Донбасі.

Закликаю вас, пане Зеленський, не лідерів третіх країн запрошувати на лінію зіткнення, а краще відправитися туди самому для чесної та відкритої розмови з нами, - заявив Пушилін.

За словами Леоніда Пасічника, він також готовий  зустрітись "в будь-якій точці лінії зіткнення, тієї самої лінії, яка в один момент може стати "червоною".

Відеозвернення ватажків "Л/ДНР":

1