Перший туристичний політ у космос мільярдера Бренсона: трансляція

Британець проведе у космосі 90 хвилин
Важливо
Перший туристичний політ у космос мільярдера Бренсона: трансляція
Запуск у космос ракети Blue Origin Фото: BlueOrigin у Твіттері
11 Липня 2021, 18:26
читать на русском

Британський Мільярдер Річард Бренсон сьогодні, 11 липня, відправився в космос - це перший туристичний політ на навколоземну орбіту.

Засновник бізнес-імперії Virgin вирушив у космос на туристичній ракеті Unity власної компанії Virgin Galactic. Це вже четвертий пілотований запуск ракети та перший з пасажирами на борту, якими стануть п'ятеро топменеджерів компанії мільярдера.

Екіпаж Unity Фото: сторінка компанії
Virgin у Твіттер

Запуск космічного корабля стартував з космопорту в Нью-Мексико з півторагодинним запізненням. На висоту 15 кілометрів корабель доставив літак-носій, після чого Unity відчепився і запустив власний двигун.

Політ ракети Virgin

Після 60-секундного розгону корабель на кілька хвилин підніметься до висоти приблизно 80 кілометрів. Суборбітальний політ триватиме близько двох годин.

Першим на навколоземну орбіту на кораблі своєї компанії мав відправитися мільярдер, засновник Amazon і найбагатша людина на планеті Джефф Безос. Його політ запланований на 20 липня. Але Бренсон випередив його на 9 днів.

Космічна компанія мільярдера Джеффа Безоса Blue Origin відмовляється визнавати цей політ космічним через те, що Unity з Бренсоном підніметься на висоту 80 кілометрів і пройде нижче лінії Кармана (загальновизнана висота в 100 км, з якої починається космос).

Нагадаємо, засновник компанії Amazon і аерокосмічної компанії Blue Origin Джефф Безос 20 липня вирушить у космос разом зі своїм братом Марком на багаторазовому космічному кораблі New Shepard.

Читайте також