Під час урочистих заходів до 9 травня в Одесі сталися сутички

На Алеї слави сталася бійка між прихильниками Росії та поліцейськими
Під час урочистих заходів до 9 травня в Одесі сталися сутички
Вічний вогонь в Одесі Фото: Одеська міська рада
9 Травня 2021, 17:15
читать на русском

В Одесі під час проведення заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сталися сутички між прихильниками Росії та поліцейськими.

Як повідомляє місцеве видання "Думська", на Алеї Слави правоохоронці вимагали від учасників ходи прибрати портрет Жукова з георгіївською стрічкою.

Крім того, поліцейські затримали провокаторів, які кричали: "Одеса — російське місто".


Правоохоронці повідомили, що в Одесі чоловік віком 63-х років прийшов у парк Шевченка з георгіївською стрічкою, ще один - 17-річний хлопець - на Алею Слави зі свастикою.

Обох правопорушників доставлено до територіальних підрозділів поліції. На старшого з них поліцейські склали протокол за ст. 173-3 (Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Питання про притягнення до відповідальності іншого порушника наразі вирішується.

Правоохоронці нагадали, що в Одесі за правопорядком слідкують 1500 співробітників.

У МВС повідомили, що в Одеській області поліцейські викрили шістьох порушників громадського порядку. П’ятеро з них доставлені до відділів поліції з Алеї слави, ще один – з 412 берегової батареї.

Нагадаємо, правоохоронці напередодні 9 травня зазначали, що в країні заборонена символіка тоталітарних режимів, використання та демонстрація яких тягне за собою покарання аж до позбавлення волі. Особам, які порушать цю заборону, загрожують як адміністративна, та і кримінальна відповідальність.

Читайте також