Під Миколаєвом вандали розгромили пам'ятку античної доби - фото

Мер Миколаєва закликав поліцію ретельно розслідувати справу
Під Миколаєвом вандали розгромили пам'ятку античної доби  - фото
Фото: t.me/zelinskyi_bg
22 Квітня 2021, 04:19
читать на русском

В околицях Миколаєва в Малій Коренисі вандали розгромили археологічну пам'ятку національного значення "Дідова хата". Це пам'ятка античного часу, поселенці якої брали участь у боротьбі з армією Зопіріона - одного з начальників Олександра Македонського.

Як прокоментував лідер громадської організації "Бузький град" Ілля Зелінський у Facebook, так виглядають у Миколаївській області туристичні магніти.

Це не Перша світова і не кинуті окопи - це просто копають грецьке античне поселення, - сказав він.

"Дідова хата 1" охоплює територію поселення і некрополя, а також датується IV - початок III століть до нашої ери. Поселення входило до складу Ольвійської хори та проіснувало до III століття нашої ери. Потім воно було зруйноване під натиском нових кочівників.

Жителі поселення брали активну участь в битві ольвійсько-скіфського війська з армією Зопіріона - намісника Олександра Македонського у Фракії. Саме у війні з Ольвією намісник Македонського був убитий скіфами.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич 20 квітня побачив, що на території Миколаєва біля дитячого табору "Дельфін" невідомі розгромили "Дідову хату".

Мер звернувся до поліції з проханням щодо ретельного розслідування цієї справи.

Нагадаємо, що у Миколаївській області "чорні археологи" розрили унікальний скіфський курган, якому понад 2,5 тис. років. Археологи обурені, а поліція нічого не може зробити.

Читайте також

1