Підлітку повідомили підозру у скоєнні умисного вбивства батьків та 8-річного брата

16-річний хлопець придбав ніж заздалегідь, щоб вбити рідних
Підлітку повідомили підозру у скоєнні умисного вбивства батьків та 8-річного брата
Ніж, напад з ножем (фото: Pexels)
28 Квітня 2021, 23:00
читать на русском

У Києві 16-річному хлопцю повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства власних батьків та 8-річного брата.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 16-річному хлопцю. Підліток вбив своїх батьків та молодшого брата, з якими декілька днів перебував у квартир, а коли почали розшукувати родичі - втік.

За попередньою інформацією правоохоронців, підозрюваний заздалегідь придбав ніж, який ймовірно був знаряддям вбивства.

Після чергового конфлікту з батьками, хлопець ножем спричинив смертельні поранення батькові та матері, після чого так само вбив малолітнього брата, - йдеться у повідомленні.

Дії 16-річного хлопця кваліфіковано за п. п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох і більше осіб, а також вбивство малолітньої дитини). До Дарницького районного суду міста Києва скерували клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці встановлюють мотив та інші обставини вчинення злочину. Заплановано проведення психолого-психіатричної експертизи з метою встановлення психічного стану підозрюваного.


Контекст. 26 квітня киянка повідомила, що близько трьох днів не виходить на зв’язок її син, який разом із дружиною та дітьми проживає у квартирі на вулиці Ревуцького.

За вказаною адресою слідчо-оперативна група виявила тіла власників помешкання та їх малолітнього сина зі слідами насильницької смерті. Усі троє – місцеві мешканці 1971, 1979 та 2012 років народження.

Згодом поліціянти встановили, що до скоєння тяжкого злочину причетний 16-річний старший син потерпілих. На розшук зловмисника по тривозі підняли увесь особовий склад Дарницького управління поліції. Підлітка затримали, а при собі він мав ніж. Ймовірну зброю вилучили та направили для проведення відповідної експертизи.

Читайте також

1