Підозрюваний у вбивстві семирічної Марійки зізнався у злочині - відео

Підозрюваний залишається під вартою
Важливо
Підозрюваний у вбивстві семирічної Марійки зізнався у злочині - відео
Підозрюваний у вбивстві дівчинки Фото: МВС України
18 Березня 2021, 10:00
читать на русском

Підозрюваний у вбивстві та зґвалтуванні семирічної Марійки із села Щасливе зізнався у злочині.

Про це повідомив керівник Національної поліції України Ігор Клименко.

За його словами, чоловік зізнався, як тіло мертвої 7-річної Марії Борисової засунув у мішок та зав’язав його якимось шнуром і поясом.

Ми відразу були впевнені, що взяли саме того. Але він довго заперечував. Досвід спілкування з людьми в погонах в нього є, адже за плечима – 5 років в’язниці - це остання ходка, а їх було 4. Так, для слідства його зізнання є важливим. Але більш значущим є висновок ДНК-експертизи. Біологічні зразки, знайдені на загиблій дівчинці, належать затриманому. Це факт, - написав Клименко.

Результати експертизи Фото: Ігор Клименко

За словами керівника Нацполіції, "окремі особи намагаються вплинути на матір дівчинки", щоб вона публічно заявила про те, що не вірить у причетність фігуранта і натомість звинуватила іншу людину.

На думку Клименка, таким чином "окремі особи" набивати собі рейтинги.

Так цинічно використовувати горе людей заради хайпу – це речі поза межами мого розуміння. Підозрюваний залишається під вартою. Поліція збирає та належним чином оформляє доказову базу. І жодні маніпуляції не завадять – ми діємо по Закону та по совісті. За цей жахливий вчинок він мусить відповісти, - наголосив він.


Контекст. 7 березня у селі Щасливе Херсонської області зникла семирічна дівчинка. Її шукали поліцейські, кінологи, волонтери. 11 березня стало відомо, що зниклу дитину знайшли мертвою в сільськогосподарському приміщенні одного з домоволодінь. В ході візуального огляду поліціянти встановили, що смерть дитини була насильницькою.

14 березня поліція затримала підозрюваного у зґвалтуванні та убивстві семирічної Марійки з села Щасливе у Херсонській області. Чоловік може отримати довічне позбавлення волі.

1