Підозрюваного у викраденні адвоката Микитася залишили під арештом

Під арештом Микитась пробуде до 27 лютого
Підозрюваного у викраденні адвоката Микитася залишили під арештом
Максим Микитась (фото: УНІАН)
20 Січня 2021, 16:05
читать на русском

Апеляційний суд Києва залишив під арештом ексглаву "Укрбуду" Максима Микитася, якого підозрюють в організації викрадення адвоката.

Як зазначено на сайті суду, суддя відмовила у задоволенні апеляційної скарги захисту Микитася на рішення Шевченківського районного суду Києва про обрання ексглаві "Укрбуду" запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

20 січня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 31 грудня 2020 року, якою задоволено клопотання старшого слідчого в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції міста Києва та застосовано до підозрюваного М. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави строком до 27 лютого 2021 року включно, - зазначається у повідомленні.

Читайте також

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 31 грудня 2020 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, 8 грудня на стоянці біля супермаркету NOVUS у Києві четверо осіб викрали юриста фірми, що надавала послуги власнику відомої будівельної компанії. Згодом поліціянти затримали виконавців.

Правоохоронці також встановили безпосереднього замовника злочину, яким виявився Микитась. Серед організаторів - лідер злочинного угруповання (ув’язнений за вбивство) та кримінальний авторитет (перебуває в Російській Федерації). Їх затримали 9 грудня.

Про всі деталі справи "Укрбуду", а також про причетність до махінацій з житлом заступника глави Офісу президента Олега Татарова читайте в нашому матеріалі: Справа "Укрбуду": Хто покриває корупцію в Офісі президента.

1