Після санкцій США Дубінський не керуватиме "слугами" у Київській області

Нардеп втратив і членство у Національній раді громад
Головне
Після санкцій США Дубінський не керуватиме "слугами" у Київській області
Партія “Слуга народу” Фото: сайт політсили
14 Березня 2021, 13:01
читать на русском

Члени Київської обласної організації політичної партії "Слуга народу" на позачерговій конференції 14 березня обрали головою народного депутата Андрія Мотовиловця. Він замінить на цьому посту Олександра Дубінського, проти якого введені санкції з боку США.

Про це повідомляє пресслужба партії на своєму сайті.

"Слуги народу" також ухвалили рішення виключити народного депутата Дубінського з Національної ради громад.

Також у зв’язку з діями, що можуть трактуватися як невизнання статуту партії та невиконання членом партії статутних обов’язків, розглядається питання про виключення Олександра Дубінського із членів партії, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Ініціювати подібні питання та наполягати на їхньому розгляді – право членів партії. Процедура переобрання відбулася відповідно до статуту партії, законодавства та без будь-яких порушень, – засвідчив голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко (досьє Корнієнка).

Своєю чергою Мотовиловець заявив, що працюватиме над розвитком Київської області та розбудовою місцевих осередків відповідно до нового статуту, що був ухвалений на XI з’їзді партії.

Андрій Мотовиловець

Андрій Мотовиловець Фото: сайт партії "Слуга народу"


Контекст. 11 січня 2021 року Міністерство фінансів США внесло народного депутата України від партії "Слуга народу" Олександра Дубінського до санкційних списків за втручання у вибори в США.

Сам Дубінський звинуватив у причетності до нібито наклепу на нього проєвропейських активістів, зокрема працівників Центру протидії корупції, яким керує Віталій Шабунін. Також нардеп розповів, що його подальші дії у відповідь на санкції належать до юридичної сфери.

2 лютого голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час ранкового засідання парламенту оголосив про виключення народного депутата Олександра Дубінського з фракції "Слуга народу".