Після щеплення від коронавірусу в Україні померла перша людина

Нещасний випадок стався в Одеській області
Головне
Після щеплення від коронавірусу в Україні померла перша людина
коронавірус, лікарня Фото: сторінка МОЗ у Фейсбук
24 Березня 2021, 07:36
читать на русском

В Одеській області померла жінка-військовослужбовиця, яка отримала щеплення від коронавірусу.

Про це повідомляє командування Медичних сил Збройних Сил України на своїй сторінці у Фейсбуці.

В Одеській області, поза межами військової частини у позаслужбовий час раптово втратила свідомість жінка-військовослужбовиця  військової служби за контрактом. Співслужбовцями було одразу викликано швидку медичну допомогу та повідомлено медичну службу військової частини. Прибувши на місце події військові та цивільні медики проводили реанімаційні заходи, які нажаль не мали успіху, - йдеться у повідомленні.

Повідомлення командування Медсил

Зазначається, що жінка найближчим часом мала бути залучена до виконання службово-бойових завдань в районі проведення ООС, тому 21 березня "з дотриманням усіх алгоритмів отримала щеплення від COVID-19".

Читайте також

Щеплення було здійснено мобільною бригадою з імунізації від Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА, яка працює з початку вакцинації та набула досвіду. Зі слів начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, станом на ранок 23.03 скарг на стан здоров’я жінка не висловлювала. З анамнезу вона страждала на гіпертонічну хворобу, - зазначають у командуванні.

Сьогодні відбудеться судово-медична експертиза, яка дасть відповідь, що стало причиною смерті жінки.


Нагадаємо, що в Україні розпочалася кампанія з вакцинації населення від COVID-19 індійською вакциною Covishield, що є аналогом AstraZeneca/Oxford.

Раніше повідомлялося, що низка країн тимчасово зупинили використання вакцини проти коронавірусу AstraZeneca через повідомлення про нібито утворення тромбів та смерті вакцинованих.

Читайте більше у нашому матеріалі: Вакцина є, але якість сумнівна: Україна отримала перші дози COVID-препарату з Індії  

1