Після загибелі чотирьох українських воїнів Зеленський намагався поговорити із Путіним

Президент Росії відмовився говорити з українським лідером
Головне
Після загибелі чотирьох українських воїнів Зеленський намагався поговорити із Путіним
Олексій Арестович (Фото: Facebook-сторінка Олексія Арестовича)
12 Квітня 2021, 01:12
читать на русском

Після того, як на Донбасі 26 березня загинули одразу четверо українських військовослужбовців і двох було поранено, президент Володимир Зеленський намагався провести консультації зі всіма лідерами нормандської четвірки.

Як повідомив  радник української делегації у Тристоронній контактній групі та радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв’ю "Радіо Свобода", російський лідер відмовився говорити із Зеленським.

Після 26 березня, коли загинули відразу четверо військовослужбовців і двох було поранено, президент Зеленський намагався провести консультації зі всіма лідерами, враховуючи Путіна. Наскільки я знаю... вдалося провести перемовини з Макроном і Меркель. Путін відмовив. І на наступний день була відповідна заява, що ми не бачимо, про що розмовляти, – сказав Арестович.

Читайте також


Контекст. 26 березня поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі російській найманці обстріляли позиції українських захисників, внаслідок чого загинули четверо воїнів, ще двоє отримали поранення.

Через ескалацію на Донбасі президент Володимир Зеленський відправив в зону ООС головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Також Зеленський попросив допомоги у лідерів "нормандської четвірки" і закликав їх "зробити все можливе для збереження режиму повного та всеосяжного припинення вогню".

Детальніше про ескалацію військового конфлікту на Донбасі читайте у матеріалі Парламент.UA: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

1