Податківці обшукують "Київпастранс", а прокуратура - столичний метрополітен (оновлено)

Підозрюють, що транспортники крали на ремонті трамвайних колій та будівництві ліній метрополітену
Головне
Податківці обшукують "Київпастранс", а прокуратура - столичний метрополітен (оновлено)
Фото: ДФС м. Києва
13 Травня 2021, 18:27
читать на русском

Державна фіскальна служба України в рамках розслідування у справі про привласнення коштів, виділених на реконструкцію трамвайної лінії в Деснянському районі Києва, обшукує приміщення КП "Київпастранс" і підрядного комерційного підприємства.

Про це повідомила ДФС на своїй сторінці у Фейсбуці.

За версією слідства, посадовці КП "Київпастранс" та підрядного комерційного підприємства…у 2020 році привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах, виділених на реконструкцію трамвайної лінії в Деснянському районі м. Києва. Крім того, посадові особи підрядного комерційного підприємства ухилилися від сплати податків в особливо великих розмірах, - йдеться у повідомленні.

За матеріалами ГУ ДФС Офіс генпрокурора розпочав досудове розслідування за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України, ч. 5 ст. 191 (ухилення від сплати податків, зборів, які призвели до фактичного ненадходження до бюджетів або державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) КК України.

Слідчі дії тривають.

Своєю чергою Київська міська прокуратура спільно з ГУ ДФС у м. Києві обшукує офіс КП "Київський Метрополітен" в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив "Виноградар" у 2020 році.

Підозрюють, що ПАТ "Київметробуд" замовляло ремонт устаткування у товариства, яке отримані від комунального підприємства кошти перераховувало на рахунки фіктивних підприємств. Сума збитків, попередньо, становить близько 9 млн грн.

Крім того, ПАТ "Київметробуд" здавало в оренду афілійованому підприємству власні виробничі потужності, на яких фактично самим комунальним підприємством виготовлялись залізобетонні конструкції, а бюджетні кошти перераховувались на афілійоване підприємство.

Нагадаємо, 12 травня у Департаменті соцполітики КМДА правоохоронці провели обшуки через розкрадання 13,5 млн гривень на закупівлі медичних виробів.

Тим часом Мер Києва Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка) назвав обшуки на комунальних підприємствах тиском на столичну владу і придушенням місцевого самоврядування. А також особистим тиском на нього. Його заява опублікована на сайті КМДА.

Читайте також

1