Поліцейська викрадала наркотики із речових доказів та продавала

СБУ заблокувала діяльність організованого наркоугруповання
Поліцейська викрадала наркотики із речових доказів та продавала
4 Червня 2021, 08:00
читать на русском

Служба безпеки України заблокувала діяльність організованого наркоугруповання. Серед учасників ‒ працівниця одного з райвідділів ГУ Нацполіції в Одеській області, яка викрадала наркотики з речових доказів.

За попередніми даними слідства, зловмисники збували наркотики і психотропи місцевим наркозалежним особам. Продавали самі та через підконтрольних наркодилерів, повідомляє СБУ.

Обшук Фото: СБУ

Співробітники і слідчі спецслужби, зокрема, задокументували, що посадовиця поліції підмінила речові докази, а саме 0,5 кг кокаїну. Його було вилучено минулого року у межах кримінального провадження, після проведення відповідних експертиз. Кокаїн наркоділки намагались реалізувати дрібними партіями.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів кримінального провадження та за місцем роботи співробітниці поліції правоохоронці вилучили ще декілька грамів кокаїну.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Управління СБУ в Одеській області, за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, тривають слідчо-оперативні дії.

Встановлюється можлива причетність до протиправної діяльності інших посадовців поліції.

Операція із викриття незаконної діяльності проводилась під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Нагадаємо, у квітні на базі промислового підприємства у Дніпрі правоохоронці викрили потужну нарколабораторію та вилучили 120 кг амфетаміну.

Читайте також

1