Поліція закрила кримінальну справу про замах на Стерненка

Закриття провадження — чіткий сигнал криміналітету і далі безкарно калічити та вбивати активістів, вважає сам Стерненко
Важливо
Поліція закрила кримінальну справу про замах на Стерненка
Сергій Стерненко (фото: УНІАН)
19 Квітня 2021, 20:48
читать на русском

Поліція закрила кримінальну справу про замах на засудженого активіста Сергія Стерненка, який стався 1 травня 2018 року.

Про це сам Стерненко повідомив у своєму Telegram-каналі.

Не так давно генпрокурор Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової) заявила, що бере під особистий контроль розслідування замаху на мене. Не думаю, що вона це сказала, тому що справді хоче, щоб злочинці були покарані. Це, швидше, спроба показати ілюзію балансу, що прокуратура переслідує не тільки мене, а й тих, хто на мене нападає. Але це лише окозамилювання. Тому що реальність зовсім інша. Сьогодні я дізнався, що поліція закрила кримінальне провадження щодо другого нападу на мене. Це справа про те, як вранці 1 травня 2018 мені стріляли в потилицю, і я зміг затримати нападника і передати його поліції, - написав Стерненко.

Активіст (досьє Сергія Стерненка) також розповів, що поліція відразу ж викрала зі справи телефон виконавця злочину, а потім, після передачі справи в СБУ, з'ясувалося, що до організації замаху був причетний тодішній провідний консультант ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк. На його автомобілі виконавець з іще одним спільником Карбенюком нібито повинен був залишати місце злочину.

За ці 3 роки спільника навіть не допитали. А Форостяк перевівся працювати в комунальне підприємство до Труханова (досьє Геннадія Труханова). І підозру не отримав. І вже не отримає. Венедіктова спочатку передала справу про замах у поліцію, щоб та "розслідувала" як поліція цей замах і організувала. А потім слідчий "забув" вчасно звернутися до суду про продовження термінів розслідування, а в суді не міг пояснити, чому ніяких слідчих дій не проводиться. Тому термін не продовжили, і справу закрили, - зазначив активіст.

Стерненко також повідомив, що провадження закрили ще 1 грудня 2020 року, але він дізнався про це тільки сьогодні, тому що поліз до реєстру судових рішень.

А поліція на мої клопотання про надання інформації тупо не відповідала. Тому вітаю Труханова, Форостяка і Карбенюка. Їх офіційно відмазали за наявності дуже вагомих доказів. Їм тепер нічого не буде. Адже це не справа про фейкові 300 гривень. Закриття провадження - чіткий сигнал криміналітету і далі безкарно калічити і вбивати активістів. Держава відмаже, - резюмував активіст.

Читайте також

Нагадаємо, пізно ввечері 24 травня 2018 року на Стерненка напали, коли він повертався додому з дівчиною. Активіст стверджує, що він відбивався і смертельно поранив суперника ножем у живіт. Ножові поранення були у самого Стерненка та в його іншого опонента, якого пізніше затримала поліція. Пізніше поліція відпустила другого учасника нападу на активіста Стерненка в Одесі, який проходить як свідок.

1