Половина українців підтримала блокування телеканалів Медведчука - опитування

Більшість громадян також виступила за санкції проти осіб, які шкодять інтересам держави
Важливо
Половина українців підтримала блокування телеканалів Медведчука - опитування
телевізор, пульт (Фото: pexels)
11 Лютого 2021, 09:36
читать на русском

Українці добре поінформовані про рішення президента Зеленського щодо застосування санкцій проти телеканалів "112 ", NewsOne, ZIK.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

78% опитаних знають про те, що президент Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти телеканалів "112 ", NewsOne, ZIK, 21% – не знають, - йдеться у дослідженні.

Соціологи вияснили, що 49% громадян підтримують рішення припинити мовлення телеканалів, 41% – не підтримують.

Читайте також

З моменту введення санкцій рівень підтримки цього рішення зріс з 42 до 49%, натомість кількість критиків зменшилась з 47 до 41%, - зазначають у "Рейтингу".

Серед опитаних, які знають про рішення, рівень його підтримки 49% підтримують рішення припинити мовлення телеканалів "112 ", NewsOne, ZIK ще вищий (57%), а кількість критиків менша (37%).

При цьому, 72% опитаних підтримують запровадження державою санкцій проти фізичних та юридичних осіб України якщо їхня діяльність шкодить інтересам держави (46% однозначно підтримують, 26% – скоріше підтримують). Натомість, у разі наявності доказів причетності цих осіб до терористичної діяльності або сепаратизму, рівень підтримки санкцій проти них зростає до 85% (67% – однозначно підтримують, 18% – скоріш підтримують), - кажуть соціологи.

Нагадаємо, 2 лютого президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Читайте також наш матеріал: "Кому належать українські ЗМІ: докладний аналіз"