Попри обіцянку Степанова вакцина від коронавірусу не прибуде 15 лютого

Закуплена вакцина має надійти 17 або 18 лютого
Важливо
Попри обіцянку Степанова вакцина від коронавірусу не прибуде 15 лютого
Вакцина Фото: Maksim Goncharenok з Pexels
15 Лютого 2021, 14:08
читать на русском

Вакцина від коронавірусу прибуде не 15 лютого, як очікувалось, а через 2-3 дні, оскільки причина -  в організації логістики.

Про це заявив очільник МОЗ Максим Степанов напередодні увечері в ефірі одного із телеканалів, передає UNN.

Закуплена вакцина компанії AstraZeneca має надійти до України 17 або 18 лютого.

Джерела постачання вакцин Pfizer COVAX трохи затримуються. Щодо вакцини компанії AstraZeneca, згідно з контрактом, укладеним з індійським інститутом Serum Institute, зараз проходять технічні моменти щодо логістики. Тобто 17 або 18 лютого, я думаю, ми очікуємо вакцину вже в Україні. Ми виконали абсолютно всі формальності, заплатили гроші, у нас укладено контракт, і зараз просто йде процес відвантаження, - сказав він.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

Водночас головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Ляшка) повідомив, що щеплення від Covid-19 в Україні почнеться 15 лютого.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вакцинація проти коронавірусної інфекції в Україні буде безкоштовною для українців.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає