Посли "Великої сімки" підтримали санкції проти телеканалів Медведчука

У G7 погодилися, що існує потреба боротися з дезінформацією
Головне
Посли "Великої сімки" підтримали санкції проти телеканалів Медведчука
Телеканали Медведчука (Фото: Flicr)
5 Лютого 2021, 09:01
читать на русском

Посли "Великої сімки" підтримали санкції української влади проти медведчуківських телеканалів "112 Україна", Newsone та ZIK.

Про це йдеться у повідомленні послів G7 у Твіттері.

У заяві йдеться, що посли G7 були раді зустрічі з президентом (досьє на Володимира Зеленського читайте тут) та погодилися, що "існує потреба боротися з дезінформацією в рамках свободи і плюралізму ЗМІ".

Також у заяві послів зазначено, що G7 "вітають початковий прогрес у питанні СБУ" і що почули від української влади про "амбітні плани судової реформи".

Читайте також

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"