Посольства України та США працюють над зустріччю президентів - Маркарова

Відносини між країнами розвиваються дуже стрімко та інтенсивно
Посольства України та США працюють над зустріччю президентів - Маркарова
Оксана Маркарова (фото: УНІАН)
14 Травня 2021, 16:31
читать на русском

Посольство України у Вашингтоні та посольство США у Києві працюють над можливістю зустрічі президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена.

Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова, передає "Укрінформ".

Звичайно, працюємо - і ми, і наші колеги з американського посольства в Україні - над тим, щоби відбулася зустріч і візити як президента Зеленського до Сполучених Штатів, так і, сподіваюся, сьомий візит (за весь час – ред.) Джо Байдена в Україну, - зазначила вона.

За словами Маркарової, українська сторона готова до будь-яких форматів двосторонньої зустрічі не лише на території України або США, але й в інших країнах.

Посол наголосила, що відносини між Україною та США розвиваються дуже стрімко та інтенсивно.

Ми однозначно відчуваємо величезну підтримку від американських колег на всіх рівнях - від президента Байдена, держсекретаря Блінкена - ви всі бачили недавній візит до Києва... Тобто є безумовна і дуже потужна підтримка і напрацювання контактів на всіх рівнях, - наголосила Маркарова.


Контекст. 2 квітня президент України Володимир Зеленський і президент Сполучених Штатів Джо Байден провели першу телефонну розмову.

Зокрема президенти обговорили інформацію про стягування Росією військ до українського кордону. Байден заявив про повну підтримку України, її суверенітету та державної цілісності у війні на Донбасі.

Читайте також

1