Пожежі у Чорнобильській зоні завдали збитків на понад 8 млрд грн

Лісові пожежі тривали з 4 по 15 квітня 2020 року
Пожежі у Чорнобильській зоні завдали збитків на понад 8 млрд грн
Пожежі в зоні відчуження Чорнобильської АЕС (фото: Twitter)
14 Грудня 2020, 19:01
читать на русском
Лісові пожежі в Чорнобильській зоні відчуження, які тривали з 4 по 15 квітня 2020 року, завдали збитків на понад 8 млрд грн.

Про це заявив голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Сергій Калашник під час робочої поїздки на Чорнобильську АЕС, де відбуваються заходи із вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, передає Укрінформ.

Коли ми порахували збитки, завдані природно-заповідному фонду, виявилося, що вони перевищили 8 млрд грн, - сказав голова ДАЗВ.

Читайте також

Нагадаємо, що лісові пожежі почались 4 квітня у Чорнобильській зоні відчуження на території Котовського лісництва між смт Поліське, селами Тараси та Володимирівка, а згодом і у Житомирській області. Масштабну лісову пожежу в Чорнобильській зоні вдалося загасити через 10 діб, 16 квітня через сильний вітер знову виник відкритий вогонь. До гасіння було залучено понад 500 осіб та понад 120 одиниць техніки. Гасіння пожеж ускладнювалося частою зміною напрямку вітру, а також відсутністю протипожежних доріг у важкодоступних місцях, куди не могла заїхати техніка.

А сьогодні, 14 грудня, президент України Володимир Зеленський, голова Верховної Ради Дмитро Разумков, прем’єр-міністр Денис Шмигаль та керівник Офісу президента Андрій Єрмак вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

1