Представник ЮНІСЕФ розповів, коли в Україні буде пік коронавірусу

Протягом тижня-двох буде потужна епідемічна хвиля
Важливо
Представник ЮНІСЕФ розповів, коли в Україні буде пік коронавірусу
Коронавірус (фото: ВВС)
25 Листопада 2020, 07:12
читать на русском

Україна знаходиться лише на початку підйому захворюваності коронавірусом. Протягом тижня-двох буде потужна епідемічна хвиля.

Про це керівник програм охорони здоров'я ЮНІСЕФ в Україні Андрій Славуцький заявив у коментарі РБК-Україна.

За його словами, епідемічна хвиля буде настільки потужною, що ніяка система, тим більше в Україні, впоратися з нею не зможе. Славуцький повідомив про чотири рівні жорсткого карантину, який вже потрібно вводити.

Швидше за все, з цим епідемічним зростанням, якщо нічого не робити, піка ми досягнемо в січні-лютому. Потім захворюваність повинна піти на спад, сподіваємося, до березня-квітня. Але якщо будуть дуже ефективні протиепідемічні заходи, то цю хвилю можна збити вже в грудні, - сказав Славуцький.

Читайте також

Нагадаємо, спеціальний посланець Всесвітньої організації охорони здоров'я Девід Набарро попередив про небезпеку третьої хвилі коронавірусу в Європі на початку 2021 року.

За словами Набарро, європейські країни не зуміли запобігти другій хвилі коронавірусу, після того, як їм вдалося взяти під контроль першу.

Європейська реакція була неповною. Вони втратили можливість побудувати необхідну інфраструктуру в літні місяці, після того, як взяли під контроль першу хвилю. А тепер у них друга хвиля. Якщо вони не побудують необхідну інфраструктуру зараз, у них буде третя хвиля на початку наступного року, - сказав Набарро.

На думку спецпосланця ВООЗ, зараз перед багатьма західноєвропейськими країнами стоїть завдання знову взяти вірус під контроль, але не вдаватися при цьому до такої грубої міри, як локдаун - адже за нього, констатував Набарро, доводиться платити високу ціну.

1