Прем`єр-міністр Вірменії Пашинян пішов у відставку

Він продовжуватиме виконувати обов`язки до дострокових парламентських виборів
Прем`єр-міністр Вірменії Пашинян пішов у відставку
Нікол Пашинян (фото: DW)
25 Квітня 2021, 17:30
читать на русском

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян подав у відставку, щоби провести передвиборчу кампанію на дострокових парламентських виборах в країні.

Про це повідомили Новини Вірменії.

Я йду у відставку в День громадянина, і це символ того, що ми повертаємо народові владу, яку отримали від народу, - заявив Пашинян.

Його партія братиме участь у виборах, Пашинян також має намір балотуватися як кандидат на пост прем'єр-міністра.

Згідно з конституцією Вірменії, уряд подав прохання про свою відставку президенту після того, як це зробить прем'єр-міністр країни. Урядовці продовжують виконувати свої обов'язки до формування нового уряду.


Контекст. 18 березня прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив, що через нестабільну внутрішню ситуацію, після консультацій з опозиційними фракціями в країні відбудуться дочасні парламентські вибори, які призначили на 20 червня.

Наприкінці лютого у Вірменії загострилась політична криза.  25 лютого Генштаб Збройних сил Вірменії зажадав відставки уряду і прем'єр-міністра Нікола Пашиняна, звинувативши його в невмінні приймати адекватні рішення у кризовій ситуації.

Читайте також

Того ж дня Пашинян заявив про рішення звільнити з посади главу Генштабу Оніка Гаспаряна і заявив про "спробу державного перевороту". Президент Вірменії Армен Саркісян не звільнятиме керівника Генерального штабу Збройних сил країни Оніка Гаспаряна. Він відхилив прохання прем'єр-міністра Нікола Пашиняна.

Як відомо, опозиція вважає Пашиняна винним у програші Азербайджану у війні за Нагірний Карабах. У країні проходили численні мітинги противників і прихильників нинішнього керівника уряду Вірменії.

1