Президент Азербайджану запропонував Франції подарувати вірменам Марсель

Алієв запропонував Франції створити для вірмен окрему державу на своїй території
Президент Азербайджану запропонував Франції подарувати вірменам Марсель
Ільхам Алієв (Фото: Facebook)
1 Грудня 2020, 18:28
читать на русском

У відповідь на ініціативу сенату Франції ухвалити резолюцію про визнання незалежності Нагірнокарабаської республіки, президент Азербайджану Ільхам Алієв запропонував Франції подарувати вірменам Марсель.

Про це 1 грудня Алієв сказав у своїй промові, відео якої розміщено у соцмережі Facebook.

Зокрема Алієв розкритикував сенат Франції, який 26 листопада запропонував ухвалити резолюцію про визнання незалежності невизнаної Нагірнокарабаської республіки.

Президент Азербайджану також наголосив, що, на його думку, Франція нічого не робила для розв'язання карабаської проблеми. Тому Алієв запропонував французам створити для вірмен окрему державу на своїй території.

Якщо вірмени вам подобаються, то віддайте їм Марсель, змініть його назву, створіть їм там другу державу, – заявив Алієв, вимагаючи від Франції не втручатися у внутрішні справи Азербайджану.

Читайте також

Нагадаємо, що 25 листопада верхня палата французького парламенту ухвалила резолюцію, в якій пропонує уряду "визнати Нагірно-Карабаську Республіку і перетворити це визнання в інструмент переговорів з метою встановлення тривалого миру".

Сенат Франції також засудив "військову агресію Азербайджану, проведену за підтримки турецької влади та іноземних найманців, і вимагає негайного виведення азербайджанських збройних сил і їх прихильників з територій, захоплених у результаті військових операцій, проведених в Нагірно-Карабаському регіоні з 27 вересня 2020 року".

А 27 листопада парламент Азербайджану ініціював виключення Франції з мінської групи ОБСЄ щодо мирного врегулювання в Нагірному Карабасі. Це стало відповіддю на заклик французького Сенату визнати незалежність НКР. Того ж дня уряд Франції заявив, що не має наміру офіційно визнавати незалежність Нагірного Карабаху й продовжує працювати над пошуком виходу із кризи в регіоні.

1