Президент: членство України у Європейському Союзі перестало бути гіпотетичним

Мета України - євроінтеграція та набуття членства в НАТО
Головне
Президент: членство України у Європейському Союзі перестало бути гіпотетичним
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
19 Лютого 2021, 09:10
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що членство у Європейському Союзі перестало бути гіпотетичним – це питання часу, яке має вирішитися до кінця поточного десятиліття.

Про це він сказав на нараді щодо стратегії європейської та євроатлантичної інтеграції, а також напрямків зовнішньої політики, повідомляє Офіс президента.

Зокрема, йшлося про виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, її оновлення, а також про інтеграцію у ринки ЄС і Єдиний цифровий ринок Євросоюзу.

Серед цілей – євроінтеграція та досягнення основних критеріїв щодо набуття повноправного членства в НАТО, синхронізація з європейським Зеленим курсом.

Читайте також

Також на зустрічі йшлося про формування і просування позитивного іміджу України у світі як вагомої частини зовнішньої політики держави.

Україна – авторитетний і відповідальний член міжнародної спільноти, робить вагомий внесок у забезпечення глобальної та регіональної безпеки і стабільності, активно залучається до протидії новітнім викликам і загрозам, – зазначив президент (досьє Володимира Зеленського).

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив на тому, що в межах своїх повноважень його відомство також займатиметься захистом прав та інтересів України за кордоном, збереженням національної ідентичності, забезпеченням зовнішньоекономічних інтересів держави засобами економічної дипломатії.

Раніше Володимир Зеленський запевнив, що Україна продовжить закріплений у Конституції стратегічний курс на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО.

1